Tidningsledare om Livskompassen för Gruppledare

I slutet av 2006 kommer TYA-Nytt nr 4 med en för mig överraskande ledare.
Den handlar uteslutande om den Gruppledarkurs jag håller för branschorganisationen med positiva kommentarer kring mitt filmskapande. Jag blev överväldigad.

Åt vilket håll pekar
din livskompass?

”Vi har alla en livskompass som kan hjälpa att styra oss rätt. Genom att lära sig den skapar man större förståelse för sig själv och andra. Och med nya insikter är chansen större att man ser sina framsteg och trivs med sig själv och det äventyr som livet är.”

Orden kommer från Börje Peratt. Vår föreläsare och vän som hjälper oss med vår nya utbildning i gruppledarskap, som du kan läsa mer om på sidan 11.
Gruppledare är ett begrepp, men det finns mer än en titel för denna befattning. En befattning som har den svåra uppgiften att kombinera ledaransvar och kollegialitet. Kamrat och chef samtidigt – kan det fungera?
För många lyckas det men det är en svår uppgift och ställer stora krav på förmågan att samarbeta och fungera ihop med andra människor.
Börjes teorier bygger på våra olika egenskaper som nyfikenhet, öppenhet och ordningsbehov. Han utgår ifrån att vi alla är målinriktade individer duktiga på samspel och relationer. Vi har alla samma behov, men de gör sig påminda i olika grad hos olika individer.

För att utveckla sin ledarskapsförmåga på ett bra sätt gäller det att lära känna sig själv,och utifrån det förstå sin relation till andra. Det är en mycket intressant och lärorik resa och så mycket lovord som vi fått från Börjes kursdeltagare har vi nog aldrig fått förut.

Om någon vet vad han talar om så är det Börje. Han har nämligen en omfattande och spännande bakgrund. Förutom utbildning i pedagogik, psykologi och beteendevetenskap har han i många år varit regissör och producent på Sveriges radio, coachat allsvenska fotbollslag och domare samt även hjälpt företag och organisationer.

Nu sitter Börje och klipper en ny långfilm; Bella och Real som redan fått pris som kortfilm och som snart är klar som långfilm. Kanske får Börje sedan tillfälle att uppfylla sin stora dröm – en filmatisering av Jan Fridegårds Trägudars land som utspelar sig på vikingatiden.

Vi ser fram emot ett fortsatt samarbete och hoppas att många uppmärksammar vår gruppledarutbildning och anmäler sig till våra kurser.

Bill Rehn,
vd, TYA

TYA:s VD Bill Rehn hoppas att
Börje Peratt lyckas med filmen.

Börje Peratt officiell hemsida
IMDb
Fri i främmande land – Bella & Real
Jag vill vara – Bella & Real
Bella & Real Trailer
Coacha Unga med Livskompassen

Annons

Om borjeperatt

Börje Peratt born in Sweden 1949, producer, writer, filmmaker, director, composer and human scientist received his professional education at The Dramatic Institute, Stockholm (1975). Master degree in Education and a Bachelor in Psychology (Stockholm University). Background in Swedish Public Broadcast Radio and Swedish Public Broadcast Television. Scientific project "On Origin of Consciousness" is published in three books. Invented a Life Compass and teaches Leadership.
Detta inlägg publicerades i Artikel, Livskompassen för Gruppledare, Utbildning och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Tidningsledare om Livskompassen för Gruppledare

  1. Pingback: Livskompassen för Gruppledare, så började det | Coacha med Peratt Livskompassen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s